Αρακάς λαδερός
Ένα από τα νοστιμότερα ελληνικά φαγητά. Πανεύκολο, γρήγορο, χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία και ταυτόχρονα υγιεινό και θρεπτικό!
Πληροφορίες
- Κατηγορία
- Κυρίως Πιάτο
- Διατροφή
- Vegan
- Μέθοδος
- Κατσαρόλα
- Χρόνος Προετοιμασίας
- Χρόνος Μαγειρέματος
- Μερίδες
- 4
- Ετικέτες
- Λαχανικά
- Λαδερά
Συστατικά
- 1 κιλό αρακάς (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
- 1 καροτο (κομμένο σε ροδέλες)
- 2 μικρά ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
- 2 σκελίδες σκορδο (λιωμένο)
- 1 ματσάκι μαϊντανό ή/και άνιθο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 20 κόκκοι μαύρο πιπέρι
- 4 κουταλιές σούπας ελαιολαδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμός ντομάτας
- 1/2 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
- Σοτάρετε με το λάδι το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό για τρία, τέσσερα λεπτά.
- Έπειτα προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τον αρακά και το χυμό της ντομάτας, μαζί με μισό φλιτζάνι νερό.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί για 60-80 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.