Λουκουμάδες με μέλι
Εύκολη και νόστιμη συνταγή για τις υπογλυκαιμίες!
Πληροφορίες
- Κατηγορία
- Γλυκά
- Μέθοδος
- Τηγάνι
- Χρόνος Προετοιμασίας
- Χρόνος Μαγειρέματος
- Μερίδες
- 3
Συστατικά
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ φακελάκι μαγιά
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. αλάτι
- Λάδι για τηγάνισμα
- Κανέλλα
- Μέλι
- Τρούφα σοκολάτας ή μερέντα
- 1 κούπα χλιαρό νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ξανανακατεύουμε.
- Μόλις φουσκώσει βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά από την ζύμη.
- Όταν φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν τα βγάζετε και βάζετε τα επόμενα.
- Για να μην κρατήσουν πολύ λάδι, αφού τους τηγανίσουμε τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.
- Ρίχνετε το μέλι και την σοκολάτα πάνω από τους λουκουμάδες και πασπαλίζετε με κανελλα.