Μαρμελάδα κορόμηλο / πορτοκάλι
Γευστικότατη γλυκόξινη μαρμελάδα
Πληροφορίες
- Κατηγορία
- Γλυκά
- Μέθοδος
- Κατσαρόλα
- Χρόνος Προετοιμασίας
- Χρόνος Μαγειρέματος
- Μερίδες
- 4 - 6 βαζάκια
Συστατικά
- 1 κιλό κορόμηλα
- 700 - 800 γρ. ζάχαρη
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι - λεμόνι
- 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
- Ξύσμα απο μισό πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κορόμηλα, αφαιρώντας τα κοτσάνια
- Τα βράζουμε για λίγο, ώστε να μαλακώσουν και να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια
- Προσθέτουμε την ζάχαρη και προαιρετικά το αφήνουμε ένα βράδυ στο ψυγείο.
- Προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα και το κονιάκ και σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει, ανακατεύοντας και αφαιρώντας τον αφρό ανα τακτά χρονικά διαστήματα.
- Το γεμίζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια όσο είναι ακόμα ζεστό, τα σφραγίζουμε και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν.