Μαρμελάδα κορόμηλο / πορτοκάλι

Γευστικότατη γλυκόξινη μαρμελάδα

Πληροφορίες

Κατηγορία
Γλυκά
Μέθοδος
Κατσαρόλα
Χρόνος Προετοιμασίας
Χρόνος Μαγειρέματος
Μερίδες
4 - 6 βαζάκια
marmelada-koromhlo

Συστατικά

  • 1 κιλό κορόμηλα
  • 700 - 800 γρ. ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι - λεμόνι
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • Ξύσμα απο μισό πορτοκάλι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κορόμηλα, αφαιρώντας τα κοτσάνια
  2. Τα βράζουμε για λίγο, ώστε να μαλακώσουν και να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια
  3. Προσθέτουμε την ζάχαρη και προαιρετικά το αφήνουμε ένα βράδυ στο ψυγείο.
  4. Προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα και το κονιάκ και σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει, ανακατεύοντας και αφαιρώντας τον αφρό ανα τακτά χρονικά διαστήματα.
  5. Το γεμίζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια όσο είναι ακόμα ζεστό, τα σφραγίζουμε και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν.