Μοσχάρι κοκκινιστό
Κλασσική γεύση το κοκκινιστό μοσχαράκι. Σερβίρετέ το με πουρέ, ρύζι, μακαρόνια ή τηγανιτές πατάτες. Είναι το ίδιο νόστιμο!
Πληροφορίες
- Κατηγορία
- Κυρίως Πιάτο
- Μέθοδος
- Κατσαρόλα
- Χρόνος Προετοιμασίας
- Χρόνος Μαγειρέματος
- Μερίδες
- 5
- Ετικέτες
- Κρεατικό
Συστατικά
- 1,5 κιλό μοσχαρίσια σπάλα
- 2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 φύλλα δάφνης
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 1 κουτί ψιλοκομμένη ντομάτα
- 1-2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 1 ξύλο κανέλα
- 5-6 κόκκους μπαχάρι
- 200 ml νερό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Στεγνώνετε καλά τα κομμάτια σκουπίζοντάς με χαρτί. Δεν πρέπει να έχουν καθόλου υγρά.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το λάδι και τσιγαρίζετε σε δυνατή φωτιά το κρέας από όλες τις πλευρές για 8-10 λεπτά.
- Το βγάζετε, βάζετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και σοτάρετε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά να μαραθεί
- Προσθέτετε το κρέας, ανακατεύετε άλλο 1 λεπτό και σβήνετε με το κρασί, αφήνοντάς το να εξατμιστεί τελείως.
- Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει κατεβάζετε τη φωτιά στο ελάχιστο του ελάχιστου, σκεπάζετε και σιγομαγειρεύετε έτσι για 1,5 - 2 ώρες, μέχρι το κρέας να είναι μαλακό
- Στη μία ώρα ελέγχετε τη σάλτσα σε αλάτι, πιπέρι και διορθώνετε, αν χρειάζεται.
- Σερβίρετε σε πιατέλα ή σε πιάτα (ζεστά ανάλογα με την εποχή) με ρύζι ή πουρέ ή τηγανητές πατάτες.