Σοκολατόπιτα

Απλό και γευστικό γλυκό για όλες τις ώρες!

Πληροφορίες

Κατηγορία
Γλυκά
Μέθοδος
Φούρνος
Χρόνος Προετοιμασίας
Χρόνος Μαγειρέματος
Μερίδες
4
Ετικέτες
Σοκολάτα
sokolatopita

Συστατικά

  • 100 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. κουβερτουρα γάλακτος
  • 4 αυγά

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα (σε κομμάτια) μαζί με το βούτυρο μέχρι να λιώσουν
  2. Ταυτόχρονα χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν
  3. Μόλις αφρατέψει το μείγμα ρίχνουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο που θα έχει γίνει ένα με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ελαφρά μέχρι να γίνει σοκολατένιο όλο το μείγμα
  4. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και πάλι και τέλος προσθέτουμε την σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε μικρά κομματάκια και ξαναρίχνουμε ένα ανακάτεμα, πάντα με σπάτουλα
  5. Το βάζουμε σε ταψάκι 24 εκατοστών το οποίο ή θα το έχουμε βουτυρώσει & αλευρώσει ή θα του έχουμε βάλει λαδόκολα, για να μην κολλήσει και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25 λεπτά

Tips

  • Μπορούμε αντί για την γάλακτος να βάλουμε ξηρούς καρπούς, πχ αιγίνης ή ότι άλλο μας αρέσει