Σοκολατόπιτα
Απλό και γευστικό γλυκό για όλες τις ώρες!
Πληροφορίες
- Κατηγορία
- Γλυκά
- Μέθοδος
- Φούρνος
- Χρόνος Προετοιμασίας
- Χρόνος Μαγειρέματος
- Μερίδες
- 4
- Ετικέτες
- Σοκολάτα
Συστατικά
- 100 γρ. αλεύρι
- 200 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. καστανή ζάχαρη
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 150 γρ. κουβερτουρα γάλακτος
- 4 αυγά
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα (σε κομμάτια) μαζί με το βούτυρο μέχρι να λιώσουν
- Ταυτόχρονα χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν
- Μόλις αφρατέψει το μείγμα ρίχνουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο που θα έχει γίνει ένα με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ελαφρά μέχρι να γίνει σοκολατένιο όλο το μείγμα
- Μετά προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και πάλι και τέλος προσθέτουμε την σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε μικρά κομματάκια και ξαναρίχνουμε ένα ανακάτεμα, πάντα με σπάτουλα
- Το βάζουμε σε ταψάκι 24 εκατοστών το οποίο ή θα το έχουμε βουτυρώσει & αλευρώσει ή θα του έχουμε βάλει λαδόκολα, για να μην κολλήσει και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25 λεπτά
Tips
- Μπορούμε αντί για την γάλακτος να βάλουμε ξηρούς καρπούς, πχ αιγίνης ή ότι άλλο μας αρέσει