Τυρόπιτα της τεμπέλας
Εύκολη τυρόπιτα με λίγα υλικά που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.
Πληροφορίες
- Κατηγορία
- Πίτες/Ζύμες
- Διατροφή
- Χορτοφαγική
- Μέθοδος
- Φούρνος
- Χρόνος Προετοιμασίας
- Χρόνος Μαγειρέματος
- Μερίδες
- 16 κομμάτια
Συστατικά
- 1 φύλλο κρούστας
- 400γρ. φέτα
- 250γρ. τυρί γκούντα ή καπνιστό τριμμένο
- 1 λίτρο πλήρες γάλα
- 4 αυγά
Εκτέλεση
- Παίρνουμε τη φέτα και τη θρυμματίζουμε μέσα σε ένα μπολ
- Προσθέτουμε μαζί και το τριμμένο γκούντα ή καπνιστό τυρί
- Στρώνουμε στο πάτο ενός ταψιού 2 φύλλα κ από πάνω σκορπίζουμε μια μικρή χούφτα απ το μίγμα του τυριού
- Συνεχίζουμε βάζοντας κ τα υπόλοιπα φύλλα ώσπου να τελειώσουν ανά δύο κ πασπαλίζοντας στο ενδιάμεσό τους τα τυριά που έχουμε αναμίξει
- Κόβουμε τη πίτα σε κομμάτια χαράζοντας ως τον πάτο του ταψιού
- Χτυπάμε σε ένα μπολ το γάλα με τ αυγά κ περιχύνουμε τη πίτα να πάει παντού
- Την βάζουμε αν θέλουμε για μισή ωρίτσα στο ψυγείο για να ρουφήξει κ να δέσει το μίγμα με το γάλα και το αυγό
- Βγάζουμε από το ψυγείο κ ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 200-220 βαθμούς.