Τυρόπιτα της τεμπέλας

Εύκολη τυρόπιτα με λίγα υλικά που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

Πληροφορίες

Κατηγορία
Πίτες/Ζύμες
Διατροφή
Χορτοφαγική
Μέθοδος
Φούρνος
Χρόνος Προετοιμασίας
Χρόνος Μαγειρέματος
Μερίδες
16 κομμάτια
tyropita-tempelas

Συστατικά

  • 1 φύλλο κρούστας
  • 400γρ. φέτα
  • 250γρ. τυρί γκούντα ή καπνιστό τριμμένο
  • 1 λίτρο πλήρες γάλα
  • 4 αυγά

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε τη φέτα και τη θρυμματίζουμε μέσα σε ένα μπολ
  2. Προσθέτουμε μαζί και το τριμμένο γκούντα ή καπνιστό τυρί
  3. Στρώνουμε στο πάτο ενός ταψιού 2 φύλλα κ από πάνω σκορπίζουμε μια μικρή χούφτα απ το μίγμα του τυριού
  4. Συνεχίζουμε βάζοντας κ τα υπόλοιπα φύλλα ώσπου να τελειώσουν ανά δύο κ πασπαλίζοντας στο ενδιάμεσό τους τα τυριά που έχουμε αναμίξει
  5. Κόβουμε τη πίτα σε κομμάτια χαράζοντας ως τον πάτο του ταψιού
  6. Χτυπάμε σε ένα μπολ το γάλα με τ αυγά κ περιχύνουμε τη πίτα να πάει παντού
  7. Την βάζουμε αν θέλουμε για μισή ωρίτσα στο ψυγείο για να ρουφήξει κ να δέσει το μίγμα με το γάλα και το αυγό
  8. Βγάζουμε από το ψυγείο κ ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 200-220 βαθμούς.